Startsida

Aktuellt

Bokbussturen 1 december avbruten på grund av dåligt väglag

Bokbussturen onsdag 1 december avbröts kl 14:00 av säkerhetsskäl på grund av det ymniga snöfallet. Beslut om turerna den 2 och 3 december tas dag för dag beroende på rådande väglag. Reserverade böcker kan hämtas på Kinna bibliotek från och med måndag 6 december. 

 

Förlängd stängningsperiod på Kinna bibliotek till och med 5 december

Kinna bibliotek behöver förlänga stängningsperioden och öppnar igen måndag 6 december. Biblioteket håller som tidigare har meddelats stängt på grund av ombyggnad och tillgänglighetsanpassning. Under stängningsperioden hänvisas Kinnas biblioteksanvändare till kommunens övriga folkbibliotek i Skene, Fritsla, Horred och Sätila samt bokbussen.

 

Kinna bibliotek stängt för renovering från och med 6 november till och med 5 december

Under hösten kommer Kinna bibliotek att hålla stängt i tre veckor på grund av renovering. Stängningen kommer att pågå från och med 6 november till och med 6 december. Under stängningen kommer bibliotekets avdelning för barn och unga att få större yta och placeringen av hyllor bli mer tillgänglighetsanpassade. Inom kort kommer biblioteket dessutom att få en ny och tryggare entré. Biblioteket kommer att kunna hålla öppet under själva entrébygget, men det kommer att väsnas en del i lokalen. Inför allt detta säljer biblioteket gallrade böcker och tidskrifter. Följande gäller under de tre stängningsveckorna:

  • Kinna bibliotek kommer att vara helt stängt.
  • Återlämningsluckan till vänster om entrén kommer att vara öppen och återlämning kommer sålunda att vara möjlig. 
  • Personalen kommer att vara upptagen med att flytta böcker och hyllor och kommer därför inte att kunna svara i telefon. Det går dock bra att skicka e-post till bibliotek@mark.se 
  • Man kan från och med torsdag 4/11 inte reservera några böcker från Kinna bibliotek.
  • Övriga bibliotek i Mark håller öppet som vanligt. Om du köar på en bok går det bra att byta hämtställe på hemsidan eller genom att kontakta valfritt bibliotek. Om du inte ändrar hämtställe kommer boken automatiskt att skickas till Skene bibliotek som håller öppet alla vardagar. Se öppettider och kontaktuppgifter för samtliga bibliotek här.
  • De reserverade böcker som inte har hämtats på Kinna bibliotek före den 6 november skickas till Skene bibliotek för avhämtning där.

 

Covid-19

Biblioteken är öppna som vanligt, men det är viktigt att vi alla hjälps åt att begränsa smittspridningen.

  • Stanna hemma om du känner minsta tecken på sjukdom!
  • På grund av det trånga utrymmet släpps endast ett sällskap i taget på bokbussen.Tidtabellen hittar du här.
  • Vi uppmuntrar alla att låna e-böcker, e-ljudböcker, e-tidningar och strömmande film. Det är gratis, och du hittar länkar under fliken E-biblioteket här ovan.

Vi informerar löpande i alla våra kanaler om nya direktiv kommer.

 

Nya böcker

205612
Av: Højrup, Peter
206121
Av: Bjergfeldt, Annette
205120
Av: Wennstam, Katarina
205717
Av: Björk, Marie Lok
202816
Av: Isaac, Jane
205842
Av: Moisto, Frida
205223
Av: Neurath, Carolina
205534
Av: Catry, André
205089
Av: Bell, Pamela
204055

Nya ljudböcker

205749
Av: Brunk-Holmqvist, Karin
203398
Av: Brunk-Holmqvist, Karin
205408
Av: Oresvärd, Kamilla
203967
Av: Francke, Maria G
143290
Av: Kowalski, William
203396
Av: Alakoski, Susanna
204487
Av: Ottosson, Per
164578
Av: Öhrlund, Dag
201030
Av: Schulman, Ninni
200880
Ek
Av: Andersson Johansson, Frida

Senast betygsatt

193100
Av: Åström, Sara
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
203041
193601
Av: Öhrlund, Dag
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna

Bibliotekens öppettider

Språk