Debug

Frallan räddar världen

Frallan räddar världen är den andra boken om Frallan. Våren 2018 kom den första boken, Frallan är bäst!, och våren 2019 kommer Frallan och kärleken. Men du behöver nödvändigtvis inte läsa böckerna i ordning för att kunna följa berättelserna.

I Frallan räddar världen har Frallan precis fått sommarlov, det är Frallans alldeles första riktiga sommarlov och hon har huvudet fullproppat med saker hon vill göra. Hon vill cykla, bada, plocka snäckor, klättra i träd, pussla ett jättestort pussel, pyssla, spela fotboll och mycket, mycket mer! Idag har hon sovit över hos sin mormor och där är också Klaus som är mormors kille. Han kan allt om fåglar och har berättat om när han räddade en fågel. Frallan vill också rädda ett djur, eller helst hela världen. Det är så många som förstör för djuren och i naturen.

Frallan räddar världen är en bok som passar dig som vill läsa en fin, rolig och mysig högläsningsbok. Eftersom berättelsen utspelar sig på sommaren passar den perfekt som en sommarlovsbok, boken bär också på ett fint budskap som handlar om att vi skall ta tillvara på och värna om naturen och vår miljö.

Debug

Handbok för superhjältar: D. 1, Handboken

Serien Handbok för superhjältar består av fem delar som alla handlar om Lisa.

Lisa måste bo hos sin mormor under några månader eftersom hennes mamma arbetar i en annan stad. Hon vantrivs i sin nya skola där killgänget retar henne för hennes utstående öron. En dag när Lisa blir jagad av pojkarna rymmer hon in på biblioteket. På en hylla står en bok som liksom lyser, den heter Handbok för superhjältar. Denna bok kommer förändra Lisas liv!

Serien Handbok för superhjältar är en fantastisk spännande bokserie i serieformat med snygga och häftiga illustrationer, denna serie passar dig som gillar superhjältar, action och vänskap. En rafflande serie som passar bra till högläsning.
Debug

Sagasagor - ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket

Saga är en tjej 5-6-årsåldern. I fem fristående kapitel får vi följa med Saga när hon är och leker hos sin bästa kompis Amir och inte hinner till toaletten i tid. När hon åker på utflykt till djurparken med mamma och pappa och önskar sig en jätteglass och en färgglad ballong och pappa svarar att hon ”inte kan få allt här i livet”. Sedan känns det att hon får det hon önskar sig mest av allt ändå…

Vardagsskildringar färgade av värme och hög igenkänningsfaktor. Precis lagom långa för en mysig högläsningsstund!

Debug

Det fina med Kerstin

Det fina med Kerstin är den första boken i trilogin om Kerstin.

Där asfaltsvägen slutar och grusvägen börjar bor Kerstin. Hon är sju år och älskar guld. 105 guldiga saker finns i en låda under sängen. Det finaste och guldigaste med Kerstin är håret. Det riktigt lyser. Fatima säger att Kerstins hår är orange men det är inte sant. Kerstin är en tjej med mycket känslor som helst leker själv och spenderar mycket tid på att tänka och fundera. Denna bok handlar om hemligheter, vänskap, mod och integritet.

Det fina med Kerstin är en fantastiskt fin högläsningsbok som passar dig som kanske precis som Kerstin är lite tystlåten och gillar att leka ensam. Boken bär på ett fint och inkluderande budskap på ett lättsamt och vardagligt sätt.

Debug

Vitas hemlighet

Vita bor med sin mamma i ett tvåvåningshus. På bottenvåningen ligger en pizzeria. Doften av pizza får Vita att längta efter sin pappa. Han bor i Italien med sin nya fru och en lillebror på väg.

En dag börjar det hända mystiska saker. Vita hör konstiga ljud från pizzerian när den är stängd. Det låter som någon som ylar… Tänk om det är en varulv?

En samtidigt mysig och tankeväckande bok som handlar medmänsklighet, solidaritet och gömda flyktingar. Lagom spännande och överraskande. Perfekt godnattläsning!

Debug

Bortförda

”I stormens öga väntar stillheten”

Alice och Elias har precis kommit hem efter en dag i skolan. Kvällen innan hade deras mamma och pappa bråkat och mamma åkte iväg men har inte kommit hem ännu. Plötsligt kommer polisen och arresterar deras pappa för mammans försvinnande och Alice och Elias riskerar att hamna på ett jourhem, så de bestämmer sig för att rymma och hitta henne. Men genom sitt sökande inser de att deras mamma inte är den hon påstått sig vara, inte ens mänsklig, och syskonen finner sig snart ombord på rymdskeppet Stillheten. Tillsammans med Stillhetens besättning beger de sig på jakt efter de som bortfört deras mamma.

Imperiets arvingar är ett storslaget Sci-fi äventyr genom rymden med färgstarka karaktärer och intriger. En fängslande och lättläst serie med fantastiska illustrationer av artisten Karl Johnsson.

Debug

Livet enligt Dunne

Det är Dunnes första sommarlov. Hon är på en ö i skärgården med sin bästa vän i världen. Solen skiner, havet glittrar, de leker och badar och skrattar. Allt skulle vara underbart, om det inte vore för att pappa blivit påkörd av en bil och ligger på sjukhuset. När pappa sedan kommer och hälsar på har han med sig en överraskning. Men inte alls en överraskning som Dunne hade önskat sig…

Boken handlar om vänskap, hemligheter och hur det kan kännas när ens pappa träffar en ny kvinna. En jättemysig bok med sommarlovskänsla och oemotståndliga illustrationer av Eva Eriksson.

Debug

Uppdrag: Havsodjuret

Uppdrag: Havsodjuret är den sjätte delen i den fantastiskt spännande serien Hemliga boken för äventyrare. Du behöver nödvändigtvis inte läsa böckerna i serien i ordning, det går att följa med i berättelserna ändå. Böckerna i serien passar alldeles utmärkt som högläsningsböcker.

I Uppdrag: Havsodjuret får vi möta Lina, Peppar och farmor Hilda som skall ut på nya äventyrs uppdrag. På deras nya äventyr tillsammans upptäcker de en ö ute i havet som egentligen inte skall vara där! Det blir ett spännande och fartfyllt äventyr fyllt av farliga men också snälla varelser så som jättar, blöttroll, nättroll, trädtroll sjöodjur och drakar.

Denna boken passar dig som gillar äventyr, farligheter och spänning!

Debug

Viggo och rädslolistan

Viggo är en härlig kille på sju år med lugg ända ner i ögonen. Han har en hemlighet som ingen i världen får veta: han är rädd. För att det ska börja brinna, för att mammas tåg ska krascha, för kidnappare och för mördare. Det är inte så lätt att vara rädd och inte våga inte berätta om det för någon. Han försöker skriva det på en lista men det är inte så lätt när han inte lärt sig bokstäverna än…

En bok om att övervinna sina rädslor och att hitta modet att berätta om dem för någon.

Debug

Berättelsen om katten Zorba som lärde en liten mås att flyga

I Berättelsen om katten Zorba som lärde en liten mås att flyga får vi möta en underlig fågelmamma, en fågelmamma som har fyra tassar. Ja denna fågelmamma är verkligen ingen vanlig fågelmamma utan det är katten Zorba. En dag möter katten Zorba en döende fiskmås, fiskmåsen ber katten att lova att inte äta upp hennes ägg, att ta hand om ägget och det svåraste av allt lära måsungen att flya.  Kommer Zobra hålla sina löften? Kommer hon lära måsungen att flyga?

En kärleksfull men också spännande berättelse, boken innehåller många fina illustrationer och passar dig som uppskattar kapitelböcker med bilder. Boken passar bra som en högläsningsbok.

Debug

Bob

I en mörk och ganska så trång garderob där bor Bob, han har bott där de senaste fem åren sedan hans enda och bästa vän Livy glömde honom där. I sin ensamhet har Bob läst alla serietidningar på den högsta hyllan i garderoben, nästan lärt sig alla orden i det stora lexikonet, tappat bort Herr Apa och byggt lego. Men vem är Bob? Jo han är en grönaktig varelse i kycklingdräkt! Han minns inte riktigt vem eller vad han är, eller vart han kommer ifrån eller om han ens har någon familj. Kommer Bob någonsin få reda på den mystiska sanningen om hans liv?

Denna fantastiskt roliga bok handlar om en liten varelse och ett stort mysterium, denna bok passar dig som gillar humor, hemligheter och att lösa mystiska mysterium. Boken är en härlig läsupplevelse både för gammal som ung och passar perfekt som högläsningsbok.

Debug

Konstiga djur

Jättemyrsloken och Hasselmusen är bästa vänner. En dag råkar Hasselmusen säga till sin vän att han ju är så konstig. Jättemyrsloken blir först väldigt sårad men börjar sedan fundera. Vem är konstig egentligen? Och vem är konstigast? Kanske kan han utlysa en tävling om vem som är världens konstigaste djur; han skulle garanterat vinna första pris! Så drar tävlingen igång och det visar sig att alla är lite konstiga på sitt sätt…

En härlig och hjärtevärmande bok om att vara olika och att alla är bra som de är. Underbar högläsning som lockar till både eftertanke och skratt!