Debug

Mysteriet med hålet i väggen

Musse och Helium är två små möss, en dag hittar de två små mössen ett märkligt hål i en vägg. Hålet leder till en maisk värld som heter Djurriket. Det visar sig snart att Musse och Helium är Djurrikets prins och prinsessa men att de blivit bortskickade ifrån deras rike för att skydda dem mot den onda Duvjägaren som vill fånga dem för att komma åt deras skatt. Kommer den onda Duvjägaren få tag i skatten? Och kommer Musse och Helium få tillbaka sitt rike?

Serien om Musse och Helium består av 5 stycken spännande och äventyrsspäckade böcker, passar alledels utmärkt som högläsningsbok.

 

Debug

En helt vanlig vecka med familjen Jansson

I denna tokiga och roliga bok får vi ta del av en tvärt-om vardag hos familjen Jansson.

Föräldarana och barnen har bytt plats med varandra för en vecka, ska barnen lyckas få iväg sina bråkiga föräldrar till jobben och tandläkar besöken?

I hallen på morgonen blir det bråk om slipsar istället för regnkläder, det blir minst sagt en jäktig vecka för barnen i hushållet.

 

En humorsistiskt och värmande skrattbok för hela familjen, passar dig som gillar mycket humor.

 

 

Debug

Sagasagor - ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket

Saga är en tjej 5-6-årsåldern. I fem fristående kapitel får vi följa med Saga när hon är och leker hos sin bästa kompis Amir och inte hinner till toaletten i tid. När hon åker på utflykt till djurparken med mamma och pappa och önskar sig en jätteglass och en färgglad ballong och pappa svarar att hon ”inte kan få allt här i livet”. Sedan känns det att hon får det hon önskar sig mest av allt ändå…

Vardagsskildringar färgade av värme och hög igenkänningsfaktor. Precis lagom långa för en mysig högläsningsstund!

Debug

Det fina med Kerstin

Det fina med Kerstin är den första boken i trilogin om Kerstin.

Där asfaltsvägen slutar och grusvägen börjar bor Kerstin. Hon är sju år och älskar guld. 105 guldiga saker finns i en låda under sängen. Det finaste och guldigaste med Kerstin är håret. Det riktigt lyser. Fatima säger att Kerstins hår är orange men det är inte sant. Kerstin är en tjej med mycket känslor som helst leker själv och spenderar mycket tid på att tänka och fundera. Denna bok handlar om hemligheter, vänskap, mod och integritet.

Det fina med Kerstin är en fantastiskt fin högläsningsbok som passar dig som kanske precis som Kerstin är lite tystlåten och gillar att leka ensam. Boken bär på ett fint och inkluderande budskap på ett lättsamt och vardagligt sätt.

Debug

Vitas hemlighet

Vita bor med sin mamma i ett tvåvåningshus. På bottenvåningen ligger en pizzeria. Doften av pizza får Vita att längta efter sin pappa. Han bor i Italien med sin nya fru och en lillebror på väg.

En dag börjar det hända mystiska saker. Vita hör konstiga ljud från pizzerian när den är stängd. Det låter som någon som ylar… Tänk om det är en varulv?

En samtidigt mysig och tankeväckande bok som handlar medmänsklighet, solidaritet och gömda flyktingar. Lagom spännande och överraskande. Perfekt godnattläsning!

Debug

Bortförda

”I stormens öga väntar stillheten”

Alice och Elias har precis kommit hem efter en dag i skolan. Kvällen innan hade deras mamma och pappa bråkat och mamma åkte iväg men har inte kommit hem ännu. Plötsligt kommer polisen och arresterar deras pappa för mammans försvinnande och Alice och Elias riskerar att hamna på ett jourhem, så de bestämmer sig för att rymma och hitta henne. Men genom sitt sökande inser de att deras mamma inte är den hon påstått sig vara, inte ens mänsklig, och syskonen finner sig snart ombord på rymdskeppet Stillheten. Tillsammans med Stillhetens besättning beger de sig på jakt efter de som bortfört deras mamma.

Imperiets arvingar är ett storslaget Sci-fi äventyr genom rymden med färgstarka karaktärer och intriger. En fängslande och lättläst serie med fantastiska illustrationer av artisten Karl Johnsson.

Debug

Upptäckten

I boken Luna och Superkraften: Upptäckten får vi träffa Luna som är nio år. När Luna börjar trean efter sommarlovet så är allt förändrat ingen i klassen vill prata med henne längre. Hemma är också allting jobbigt, Lunas föräldrar är alltid upptagna med hennes småsyskon. En sen kväll går Luna ner till sjön, vattnet ligger spegelblank och månens ljus gör en gata över vattenytan. Luna doppar handen i vattnet och känner plötsligt en ilning gå igenom kroppen, någonting förändras. Plötsligt märket Luna att hon kan höra genom betongväggar och hon kan höra saker på väldigt långt avstånd, Luna har fått en superkraft! Men superkraften för både med sig mycket gott men också mycket ont!

Luna och Superkraften: Upptäckten har ochså en uppföljare som heter Luna och Superkraften: Kärleken.

Boken är en finstämd, kännslosam och spännande, passar bra som högläsningsbok för barn i lågstadiet.

Debug

Modigast i världen

I Modigast i Världen får vi lära känna Alba, Alba bor i en liten by på en ö tillsammans med sina syskon, pappa och geten Yanko. Alba är nästan rädd för allting till och med flugor skrämmer henne. Efter en kraftig storm förvinner Albas pappa, det är nu upp till henne att ge sig ut och rädda pappa. Men sökandet efter pappa blir inte helt riksfritt, många faror väntar Alba och Yanko. Men att vara modlig handlar ju inte om att inte vara rädd för saker och detta upptäcker Alba under sin resa.

En varm, rolig och spännande bok som gör sig utmärkt som högläsningsbok. Boken har också en uppföljare som heter Rikast i Världen.

Debug

Sommarskuggan och halloweenbuset

Du har väl inte missat att det finns en bokserie om den populära tv figuren Sommarskuggan?

Sommarskuggan och Halloween - buset är första delen i serien om den slämmiga skuggbusaren! I boken har den luriga dräkten lyckas smita från Angelika Prick förste skuggjägare, dräkten har lyckats ta sig till en skola där det lämpligt nog skall hållas en Halloween promenad. Kompisarna Sasha och Puck har förberett sig inför skolans Halloween promenad, Sasha är väldigt taggad hon har klätt ut sig till Sommarskuggan, hon kan allt om Sommarskuggan. Därför blir också Sasha och Puck utsädda till skuggjägare när det uppdagar sig att den riktiga Sommarskuggan befinner sig på deras skola, det är nu upp till de två kompisarna att fånga in dräkten innan den blir fulländad.

 

En spännande högsläninsbok som passar dig som gillar spänning, kulsigheter och skuggbus.

Debug

Handbok för superhjältar: D. 1, Handboken

Handbok för superhjältar är första delen i en spännande bokserie som handlar om Lisa.

Lisa har fått tillfälligt flytta till sin mormor och börja en ny skola, Lisa hatar den nya skolan! Några killar i skolan retar Lisa dagligen för hennes stora öron och jagar henne igenom den lilla staden, Lisa tar sin tillflykt till biblioteket. En dag upptäcker Lisa något märkligt på biblioteket, en bok som glöder i rött. Lisa drar fram boken ur hyllan, boken heter Handbok för superhjältar! Efter den dagen kommer ingenting bli som vanligt i Lisas liv igen!

En fantastiskt spännande bokserie som passar dig som gillar action, superhjältar, äventyr och vänskap.

Debug

Bob

I en mörk och ganska så trång garderob där bor Bob, han har bott där de senaste fem åren sedan hans enda och bästa vän Livy glömde honom där. I sin ensamhet har Bob läst alla serietidningar på den högsta hyllan i garderoben, nästan lärt sig alla orden i det stora lexikonet, tappat bort Herr Apa och byggt lego. Men vem är Bob? Jo han är en grönaktig varelse i kycklingdräkt! Han minns inte riktigt vem eller vad han är, eller vart han kommer ifrån eller om han ens har någon familj. Kommer Bob någonsin få reda på den mystiska sanningen om hans liv?

Denna fantastiskt roliga bok handlar om en liten varelse och ett stort mysterium, denna bok passar dig som gillar humor, hemligheter och att lösa mystiska mysterium. Boken är en härlig läsupplevelse både för gammal som ung och passar perfekt som högläsningsbok.

Debug

Konstiga djur

Jättemyrsloken och Hasselmusen är bästa vänner. En dag råkar Hasselmusen säga till sin vän att han ju är så konstig. Jättemyrsloken blir först väldigt sårad men börjar sedan fundera. Vem är konstig egentligen? Och vem är konstigast? Kanske kan han utlysa en tävling om vem som är världens konstigaste djur; han skulle garanterat vinna första pris! Så drar tävlingen igång och det visar sig att alla är lite konstiga på sitt sätt…

En härlig och hjärtevärmande bok om att vara olika och att alla är bra som de är. Underbar högläsning som lockar till både eftertanke och skratt!