E-böcker

Bibliotek Mark erbjuder gratis lån av e-böcker och e-ljudböcker via Elib. Du loggar in med ditt lånekortsnummer och samma pinkod som här på hemsidan. Kontakta biblioteket om du inte har någon pin-kod!

 

Adobe-ID

När du installerar ett program för att läsa e-böcker blir du ombedd att skapa ett Adobe-ID. Det är gratis och gör det möjligt för dig att läsa din kopieringsskyddade e-bok på upp till sex olika enheter genom att ange samma Adobe-ID på alla.

Så här gör du:
Gå in på Adobes sida för medlemsregistreringFyll i formuläret. Glöm inte att klicka i att du godkänner villkoren. Klicka sedan på registrera. Om allt är riktigt ifyllt kommer nu en bekräftelse på att ditt konto är klart. Nu har du ditt Adobe ID. När du sedan installerar läsprogrammet (gör detta innan du lånar en e-bok för första gången) kommer du att få uppmaningen "Authorize the device". Då skriver du in din e-postadress och det lösenord du valt. Detta görs bara första gången på varje apparat. 

Vanliga frågor

Vad är en e-bok?
En e-bok är en bok som har överförts till elektroniskt format så att du kan läsa den direkt på din dator, i din smartphone eller på din läsplatta.

Kostar det något?
Det är gratis för dig som låntagare hos Bibliotek Mark att låna e-böcker. Men du måste ha ditt lånekort, eftersom du lånar med hjälp av lånekortsnumret och en pinkod. Pinkoden får du på biblioteket. Här fungerar det inte med ditt personnummer.

Finns alla böcker som e-böcker?
Nej, och ofta finns de allra nyaste böckerna inte tillgängliga för lån direkt. 

Kan jag läsa på min smartphone/surfplatta/läsplatta?
Ja, men det kräver att du laddar ner ett särskilt program som passar just din apparat. Mer information finner du på Elibs sida: Så funkar det!

Hur länge får jag låna en e-bok?
Lånetiden är 28 dagar. Om du därefter vill fortsätta att läsa måste du låna e-boken på nytt.

Behöver jag återlämna min e-bok?
Nej, du behöver inte lämna tillbaks den. Men efter 28 dagar går den inte längre att öppna. Om du vill kan du ha kvar filen så ser du vad du har läst, annars raderar du den bara.

Hur mycket får jag låna?
Du får låna två e-böcker eller e-ljudböcker per månad. Att det finns en begränsning beror på ökade kostnader för biblioteken. 

Kan jag få hjälp på biblioteket att låna en e-bok?
Du är alltid välkommen in till oss, så hjälper vi dig efter bästa förmåga. På måndagskvällar är det dropin på Kinna bibliotek 17-18.30. Du kan också titta på Elibs vanliga frågor.

Språk

Drop in

På måndagar kl 17.00-18.30 är det dropin på Kinna bibliotek. Du kan prova surf- och läsplattor, vi kan hjälpa dig att låna e-böcker, låna & ladda upp ljudböcker och visa hur du läser digitala tidningar och tidskrifter. Ta med egen telefon, dator, surf- eller läsplatta om du har. Välkommen in!

Huvudbiblioteket Kinna

Bokbussen

Fritsla bibliotek

Horreds Bibliotek

Skene bibliotek

Sätila bibliotek