Hoppa till innehåll
Språk Språk
svenska svenska English English

 Bild på Åsa Andreasson, tillgänglighetsbibliotekarie

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kommer vi till dig!
Tjänsten boken kommer finns för dig som är äldre, långvarigt sjuk eller har ett funktionhinder.
Åsa Andréasson, bibliotekarie för tillgänglighet, arbetar med boken kommer, tillgänglighetsfrågor och bokbussen. Åsa har sitt kontor på Kinna bibliotek. Lättast kommer du i kontakt med Åsa måndag och onsdag kl 10 - 12 på telefon 0320 21 70 88 eller via epost asa.andreasson@mark.se.

Hur går det till?
Du kan få dina böcker direkt hem genom besök av bibliotekets personal. Bokbyten sker vanligtvis var sjätte vecka eller efter överenskommelse. Talböcker kan skickas med posten, du skickar enkelt själv tillbaka dem genom att vända på adresslappen. Detta medför ingen kostnad. 
Vad kan du låna?
Du kan låna alla slags böcker. Det finns böcker med extra stor stil för dig som har problem med synen. För dig som inte har möjlighet att läsa själv så finns det särskilda inlästa böcker, talböcker. För att kunna lyssna på dessa krävs en speciell spelare. Prata med Åsa för mer information om detta.
Vill du veta mer om talböcker?

Myndigheten för tillgängliga medier - MTM 
MTM producerar och lånar ut litteratur på medier som är anpassade för personer med läshandikapp. Talböcker lånar de ut via bibliotek och punktskriftsböcker direkt till låntagare. De informerar och sprider kunskap om talböcker, punktskrift och läshandikapp och de deltar i utvecklingen av nya sätt att göra medier tillgängliga för personer med läshandikapp. MTM har en hel del talböcker på flera av de stora invandrarspråken.
Klicka på länken Legimus i kolumnen till höger.

 

Länktips Länktips
 

Bokbussen
0320 - 21 70 85

Fritsla bibliotek
0320 - 21 77 60

Horreds bibliotek
0320 21 - 77 65

Kinna bibliotek 
0320 - 21 70 90

Skene bibliotek 
0320 - 21 70 95

Sätila bibliotek
0320 - 21 78 77

Alla bibliotekens öppettider
E-post: bibliotek@mark.se