Boktips 9-12 år

Debug

Jakten på Tutankhamon

Arkeologen Howard Carter är säker på att Tutankhamons grav ännu inte upptäckts. I många år söker han efter graven och det finns inget viktigare för honom än att hitta graven.

 

I boken får vi följa honom i jakten på att hitta graven, det enda som betyder något för honom i livet. Förutom detta får läsaren också läsa om mumier, egyptiska gudar och om den förbannelse som vilar över Tutankhamons grav.

 

Boken spännande och full av fakta om Egyptens historia och är också lättläst.

Boktips 9-12 år

Debug

Dimmornas drottning

Hilma är på väg till ett skrivarläger. Taxichauffören berättar att huset Hilma ska till inte är ett något vänligt hus. Hon berättar att när den gamla husan Malin spökar försvinner flickor, hon säger också att Hilma måste akta sig för drottning Omma. När de är nästa framme tvärnitar taxichauffören för en stor rovfågel som nästan flyger in i framrutan. När Hilma tittar på fågelns ögon är de lysande orange, fågeln flyger vidare och då säger taxichauffören: "Det där var drottning Omma..." Hilma känner inte längre alls för att åka på läger.

 

Dimmornas drottning är en riktig rysare för dig mellan 9 och 12 år.

Boktips 6-9 år

Debug

Året runt med piggor och suggor

I sommarlandet bor småkrypen piggorna och suggorna grannar. Nyckelpiga Piggan har väldigt mycket energi och vill göra precis allt på en gång. Suggorna däremot är mer eftertänksamma och undrar om det är nödvändigt att allt måste göras omedelbart, suggorna sitter istället gärna kvar vid frukostbordet och pratar. Men, ibland är det bra att vara olika även om det ibland kan bli lite utmaning i detta. Men när Piggan bryter benet finns vännerna där och det visar sig att olikheterna också kan vara bra ibland.

 

Boken är en härlig bok för åldern 6-9 år och passar också som högläsningsbok.